logo print

Vorming voor onderwijs en hulpverlening

Missie

Wij inspireren leraren (en scholen)  om een context te creëren waarin leerlingen graag leren.

Een motiverende context komt tegemoet aan een aantal basisbehoeften (o.a. je gezien voelen als persoon, je verbonden voelen met klasgenoten en leraren, voelen dat je iets kan en daarin bijleert).  De leraar heeft zelf ook nood aan een motiverende context om zijn of haar werk goed en met voldoening te blijven doen.  Onze nascholingen kunnen allemaal gekaderd worden  binnen deze missie en gelinkt worden aan de factoren die bijdragen tot een motiverende context.

Download het overzicht van hoe onze nascholingen van 2017/18 gelinkt zijn aan de motiverende praktijkprincipes.

Onze nascholers 

Onze nascholers zijn mensen die het onderwijs van binnenuit kennen en veel waardering hebben voor het werk van leraren. De meesten hebben zelf ervaring als leraar. En daarnaast hebben ze allemaal hun eigen expertise ontwikkeld in muzische domeinen,  communicatie, begeleiding  of hulpverlening. Hier kan je ze alvast leren kennen.  

Hoe werken we?

Op onze nascholingen willen we ook een context creëren waarin leraren graag leren. Daarom  

  • werken we steeds interactief in kleine groepen zodat iedereen aan bod komt
  • maken we  graag  voldoende tijd (minstens een halve, liefst een hele dag) om theorie te koppelen aan praktijk en oefeningen
  • en nodigen we uit tot zelfreflectie zodat het geleerde meteen kan geïntegreerd worden in de eigen unieke stijl en context van de deelnemer.  

Meer info daarover vind je hier.

2 formules  

  1. Met ons aanbod  komen we met veel plezier naar jouw school. Hier vind je een overzicht. En we staan steeds open om het gesprek aan te gaan om ons aanbod af te stemmen op jullie verwachtingen.
  2. Daarnaast hebben we ons ‘Open Aanbod’.  Daarvoor kan individueel ingeschreven worden voor de nascholingen in Mol en in Gent.  De kalender van het open aanbod wordt op groot formaat toegestuurd aan elke Vlaamse school.  

 

Internationaal

Om ook globaal een steentje bij te dragen aan kwalitatief onderwijs en hulpverlening, steunt Vonk en Visie met volle overtuiging Shangrila Home in Kathmandu, Nepal,  door schoolsponsoring van enkele kinderen.

Vonk en Visie VOF

Roggestraat 46
2490 Balen

 

BTW: BE 0502.289.061

 

IBAN: BE38 8601 1937 7272
BIC: SPAABE22

 

 

Directie

Maarten Van de Broek: vorming op school

tel: 014 31 04 97
mail: info@vonkenvisie.be

Belle Eurlings: open aanbod onderwijs en aanbod brede publiek

tel: 014 31 04 97
mail: belle@vonkenvisie.be