logo print

Vorming voor onderwijs en hulpverlening

Meer informatie

Terug naar het overzicht

Verbindende communicatie: Spreken is zilver, zwijgen is fout - INSPIRATIEAVOND

Geweldloze communicatie (19u30)

Datum: 20/03/2019 van tot
Prijs: € 5

Locatie: Balen, Vonk en Visie Vormingscentrum

Inschrijven

Inhoud

Korte beschrijving

Iedereen is het er over eens dat goed (kunnen) communiceren heel belangrijk is. Nog te vaak zwijgen we wel eens om de lieve vrede.

Toch is het niet zo vanzelfsprekend om in de communicatie met een ander de verbinding te behouden. Tijdens deze reeks gaan we actief en interactief aan de slag. De theorie van het gedachtegoed wordt gaandeweg opgebouwd. Het is een uiterst krachtig model dat meehelpt om uw communicatieve vaardigheden en dus ook je relaties te verbeteren.

Doelstelling
  • Bewustzijn van eigen emoties en behoeften en van daaruit verzoeken durven stellen
  • Bewustzijn van de emoties en behoeften van de ander 
Lesgever
Meer info

Een inspiratieavond is een laagdrempelige manier om meer te weten te komen over het onderwerp en over het Groeitraject van 4 avonden. Laagdrempelig want:

  • bijna-gratis (€5, drankje inbegrepen)
  • een lezing waarin je rustig kan luisteren 
  • een fijne manier om kennis te maken met de lesgever en met Vonk en Visie Vormingscentrum
  • voor iedereen die interesse heeft in het onderwerp en voor iedereen die wil te weten komen wat de andere activiteiten met betrekking tot het onderwerp inhouden
  • even gezellig napraten bij een drankje

Het Groeitraject 'Spreken is zilver, zwijgen is fout' is een trajct van 4 woensdagavonden. Daarin wordt het volgende behandeld:

Nog veel te vaak zwijgen we om de lieve vrede of om de harmonie te bewaren. Zo belanden we dan uiteindelijke in een gevoelige piekermodus, raken we vermoeid of ontploffen we op een gegeven moment. Waar zwijg je teveel en te vaak?  Dat is het vertrekpunt van deze introductiereeks.

We starten met een onderzoek van wat vervelend en moeilijk in jouw relaties is om te spreken. Van daaruit gaan we op zoek naar wat er speelt op die momenten getriggerd wordt. We duiken in de wereld van de onderliggende behoeften.

Omdat behoeften universeel zijn, is het voor iedereen gemakkelijk te horen en te begrijpen waarom iets belangrijk is. Het is dan ook heel belangrijk om jezelf wel uit te drukken.

We oefenen oa. aan de hand van de zelfmededogen dansvloer. Door effectief op een soort hinkelpad te staan is het veel gemakkelijker contact te maken met de verschillende stappen van waaruit geweldloze communicatie vertrekt. Naast waarneming, gevoelens en behoeften is het stellen van een verzoek ook heel belangrijk en tegelijk uiterst spannend.

Aan het einde van elke avond is er een kleine huiswerkopdracht om tussentijds (geheel vrijblijvend) mee aan de slag te gaan.

Aan het einde van deze introductiereeks heb je de basiskneepjes van verbindend/geweldloos communiceren zeker te pakken. 

Als je je wenst in te schijven voor het Groeitraject, kan dat via de kalender. Ook na de Inspiratieavond kan je je inschrijven voor het Groeitraject, als er nog plaatsen vrij zijn.

Kernwoord
INSPIRATIEAVOND,  zelfvertrouwen,  communicatie,  zelfzorg 
Type hulpverlening
breed publiek 

Vonk en Visie VOF

Roggestraat 46
2490 Balen

 

BTW: BE 0502.289.061

 

IBAN: BE38 8601 1937 7272
BIC: SPAABE22

 

 

CONTACT

 

Belle Eurlings

tel: 014 31 04 97
mail: belle@vonkenvisie.be