logo print

Vorming voor onderwijs en hulpverlening

Meer informatie

Terug naar het overzicht

Bullet journal: getting started!

19u30 tot 22u

Datum: 20/02/2019 van tot
Prijs: € 50

Locatie: Balen, Vonk en Visie Vormingscentrum

Volzet: wachtlijst

Inhoud

Korte beschrijving

Hangt je leven ook aan elkaar met talloze to-do lijstjes? Stuur je jezelf ook constant mailtjes met dingen die je niet mag vergeten? Heb je het gevoel dat er zoveel gedachten in je hoofd blijven malen dat je zou willen dat je je geheugen extern zou kunnen maken? Maak kennis met de bullet journal, een nieuw plannersysteem om je dagelijkse leven beter te kunnen organiseren. Een bullet journal bundelt al je gedachten op één plek bij elkaar, waardoor je eindelijk terug wat overzicht krijgt en je je gedachten niet meer als losse deeltjes moet gaan zoeken in je talloze post-its en aparte lijstjes.

Een bullet journal wordt gezien als een analoog systeem voor deze digitale tijden.

Ryder Carroll, de bedenker van het systeem omschrijft het als an analog system for the digital age that will help you track the past, organize the present and plan for the future.

Hoe goed klinkt dat?

Onderzoek toont bovendien aan dat wanneer je iets old fashioned noteert of tekent, je veel meer tot rust komt en je beter kan onthouden dan wanneer je dit digitaal gaat doen. Hoef je te kunnen tekenen of handletteren om te starten met een bullet journal? H-E-L-E-M-A-A-L niet. Kan je dit doen wanneer je er de tijd of zin voor hebt? Absoluut. Het kan een vorm van mindfulness zijn, een hobby, wat me-time. Maar evengoed louter een efficiënt planningssysteem om je hoofd weer vrij te maken.

VOOR WIE?

Deze workshop is voor iedereen toegankelijk. Je hoeft niet te kunnen tekenen of handletteren. Mensen die met handlettering bezig zijn kunnen via de bullet journal hun handlettering zeer functioneel gaan gebruiken.

DE WORKSHOPGEVER:

Tinneke Van Sande is grafisch vormgever en zot van typografie en taal. Met een eigen zaak en drie kleine kinderen is het ook voor haar elke dag opnieuw zoeken naar een manier om alle ballen in de lucht te houden. De bullet journal zorgt bij haar voor meer rust en structuur, en vooral voor een minder vol hoofd.

Doelstelling

Je eigen leven organiseren, tot rust komen, rust in je hoofd krijgen, maar ook genieten van het offline zijn!

Werkwijze

DE WORKSHOP:

In deze workshop vertelt Tinneke je alles over het systeem en starten we samen heel concreet onze eigen bullet journal.

PRAKTISCH:

In deze workshop hoef je zelf niets mee te brengen, alle materiaal wordt voor jou voorzien. Syllabus en notebook zijn voor jou, het gebruik van alle materialen en pennen is inbegrepen. Daarnaast is deze workshop vooral heel gezellig. Drankjes en lekkers staan klaar, en het is een fijn moment om samen met anderen aan de slag te gaan.

Vonk en Visie VOF

Roggestraat 46
2490 Balen

 

BTW: BE 0502.289.061

 

IBAN: BE38 8601 1937 7272
BIC: SPAABE22

 

 

CONTACT

 

Belle Eurlings

tel: 014 31 04 97
mail: belle@vonkenvisie.be