Van stress naar energie - Opleidingen - Vonk en Visie

Van stress naar energie

Persoonlijke Groei Innerlijke Rust

Voel ook jij innerlijke onrust? Is het ook voor jou een uitdaging om het evenwicht te vinden tussen werk, gezin, relatie, huishouden, sociale verwachtingen en persoonlijke drijfveren? Moet ook jij veel in je leven? Heb je het gevoel op automatische piloot te leven?  We reiken je de sleutels van stress naar energie en innerlijke rust. Neem deel aan deze dynamische, krachtige opleiding vol inspirerende inzichten en motiverende concrete toepassingstools om terug aan het roer van je eigen leven te staan.

Hoewel een gezonde dosis stress nodig is om je tot actie aan te zetten, zit meer dan 80% in een chronische stresstoestand die net het omgekeerde effect heeft. Nek- en rugklachten, slaapklachten, spierpijnen, meer fouten maken, concentratieproblemen, een constant opgejaagd gevoel,  je moe en futloos voelen, je energie, enthousiasme en doelen verliezen, … zijn nog maar enkele signalen dat chronische stress zijn sporen nalaat. We zien dit alles onder andere vertaald in de enorme stijging van het aantal burn-outs. We kunnen hier niet meer naast kijken. 

Stresshantering is dan ook cruciaal om efficënt, effectief, rendabel, vitaal, gefocust en rustig te blijven.‚Äč

 

Inhoud:

Stress, vriend of vijand?

 • Wat is stress? Positieve of negatieve stress? Welke impact heeft het? Welke soorten stress bestaan er? Welke signalen? Hoe herken je het?
 • Wat is burn-out en wat is het niet?
 • Jouw persoonlijke stressbeeld in kaart brengen.
 • Wat kan je eraan doen: een totaalaanpak wordt in kaart gebracht

Van timemanagement naar energiemanagement

Ons functioneren wordt grotendeels bepaald door onze vitaliteit. Energie ligt aan de basis van onze vitaliteit. Chronische stress is echter een enorme energierover en heeft dus rechtstreeks impact op ons functioneren. Energie ligt ook aan de basis van onze alertheid, denk- en concentratievermogen. De kwaliteit van ons werk wordt niet zozeer bepaald door het aantal uren dat je erin investeert, des te meer door de hoeveelheid energie die je in je werkuren steekt. Niet tijd, maar energie is je kostbaarste middel!

 • Van tijdsbeheer naar energiebeheer
 • Wat zijn de natuurlijke recuperatiemechanismen en hoe pas je deze concreet in je dagelijkse leven toe?
 • Hoe je fysieke, emotionele en mentale batterijen opladen? Krachtige fysieke, emotionele en mentale energizers.
 • Hoe negatieve stress ombuigen in positieve energie?

Voor morgen geen zorgen, onderweg is het altijd NU

Naast het opladen van je energie, is het beperken van onnodig energieverlies ook een zeer belangrijk onderdeel binnen stresshantering. De meeste stress komt voort uit zaken waar we onbewust mee bezig zijn en waar we ook continu energie in verliezen.

 • Bewust worden van je persoonlijke bewuste en onbewuste energierovers.
 • Hoe een evenwicht creëren tussen opladen en ontladen?
 • Hoe energie winnen door er minder te verliezen?
 • De kracht van ademhaling en focus

Kortom, tijdens deze opleiding bieden we je een arsenaal aan inzichten, tools en vaardigheden om zowel je fysieke, emotionele als mentale energie te vergroten.

Doelstelling

De impact van stressfactoren wordt bepaald door de stressbelasting en stressbelastbaarheid. Tijdens deze opleiding worden inzichten en tools aangereikt om uw stressbelasting naar beneden te halen en uw stressbelastbaarheid te verhogen. 

Werkwijze

interactieve opleiding

Doelgroep

Leraar Leerlingbegeleider Zorgleerkracht Directie/middenkader Secretariaat Ondersteuner

Categorie

Hoger Buitengewoon lager Kleuter Lager Volwassenen Secundair Buitengewoon secundair
Prijs op aanvraag

Praktische info

1 dag

Wens je een offerte om deze opleiding te laten plaatsvinden in jouw organisatie?

Aanvragen