Yoga in de lagere school - Opleidingen - Vonk en Visie

Yoga in de lagere school

een praktische kennismaking
Socio-Emotioneel Innerlijke Rust

Je krijgt een korte introductie in de yogaleer, en in de motorische, cognitieve, zintuiglijke en sociaal-emotionele ontwikkeling. Ik leg de link naar het nieuwe leerplan ZILL. Verder verloopt de opleiding heel praktijkgericht. Je zal zelf ervaren wat yoga met je doet want jij als student doet heel actief mee. Vaste elementen zijn opwarming, stretching, gronding, ademhaling, visualisatie, meditatie en uiteraard de yoga asana’s (houdingen). De opbouw van een volledige les komt aan bod, maar je leert net zo goed hoe je de elementen als tussendoortje kan gebruiken

 

Deze opleiding is voor (zorg)leerkrachten, verantwoordelijken uit de kinderopvang, directies, pedagogen, psychologen en therapeuten, en natuurlijk ook voor ouders die yoga willen introduceren in hun gezin. Na deze opleidingsdag, heb je een degelijke basis en concreet materiaal voor handen waarmee je meteen van start kan gaan.

Deze opleiding richt zich naar wie werkt met kinderen vanaf 6 tot 12 jaar.

Het theoretische gedeeltje bekijkt wat yoga is, waar het vandaan komt, en wat het voor jou kan betekenen. Ik bespreek kort de ontwikkeling van kinderen op motorisch, cognitief, zintuiglijk en sociaal-emotioneel vlak. Je zal snel de mogelijkheden en voordelen ontdekken van yoga op jonge leeftijd. Ook al heb je deze theorie nodig, toch is dit absoluut geen theoretische opleiding. Integendeel! Ik hou ervan om je zelf te laten ervaren wat het is en hoe het voelt. Voornamelijk vanuit die kracht zal je later zelf les kunnen geven. Ik geef je mee hoe je de verschillende onderdelen ook los van elkaar kan gebruiken. Je leert te werken met prentenboeken en met kinderliedjes. We voeren yoga oefeningen uit, en zullen ook ondervinden hoe makkelijk je tot ontspanning kan komen via massage en meditatie. Een syllabus ligt voor je klaar, zodat je meteen aan de slag kan.

Doelstelling

Kinderen aanleren spanning binnen zichzelf te ontdekken, te benoemen, en te leren hoe die in ontspanning om te zetten.

Werkwijze

Interactieve opleiding met heel ervaringsgerichte oefeningen en aangepast aan de middelen die je hebt op school.

Doelgroep

Leraar Leerlingbegeleider Zorgleerkracht

Categorie

Buitengewoon lager Lager
Prijs op aanvraag

Praktische info

1 dag

Wens je een offerte om deze opleiding te laten plaatsvinden in jouw organisatie?

Aanvragen