Burn-out, met de paplepel ingegeven?

Socio-Emotioneel Gedrag Persoonlijke Groei

De laatste jaren is er een tsunami van burn-outs die Vlaanderen overspoelt. Deze volwassenen zijn ooit ook kind geweest, waarschijnlijk zelfs zeer gemotiveerde en plichtsbewuste kinderen. Uit onderzoek blijkt dat bepaalde persoonsfactoren meer risico geven op stressgerelateerde en burn-outklachten. Hoe kunnen we bij onze kinderen al op vroege leeftijd de veerkracht versterken, zodat burn-out later minder kans krijgt?

Wanneer kinderen moeilijk gedrag stellen, zijn we snel gealarmeerd. Maar ook achter het gedrag van 'gemakkelijke', sociale of wat meer onzekere kinderen gaat een hele belevingswereld schuil. Hier staan we misschien minder bij stil. Hoog tijd om op zoek te gaan naar het authentieke kind dat schuilgaat achter zijn/haar gedrag en emoties.

Een bewuste aanpak leert onze kinderen immers om kort bij zichzelf te durven staan, om zo veerkrachtig door het leven te gaan.

Laat ons binnen opvoeding en onderwijs deze kansen met beide handen grijpen!

Binnen ons aanbod reiken we je handvatten aan om verder te kijken dan het gedrag van kinderen en effectief te handelen naar de opvoedende rol die jij verkiest. Essentiële vitamientjes voor een positief zelfbeeld, mentale weerbaarheid en een gezonde (opvoedings)relatie met kinderen.

*

Doelstelling

Sensibiliseren, informeren en praktische handvaten aanreiken rond:

  • veerkrachtig opvoeden
  • weerbaarheid aanmoedigen
  • omgaan met emoties van kinderen
  • omgaan met perfectionisme bij kinderen

Werkwijze

lezing

Doelgroep

Praktische info

2,5 uur
di 24 november 2020
19:30 - 22:00
Miek Vandenberk
Kathleen Mariën
€ 35.00