Van gelukkige leraren blijf je graag leren - Opleidingen - Vonk en Visie

Van gelukkige leraren blijf je graag leren

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Persoonlijke Groei Innerlijke Rust

ONLINE TRAJECT ZELFZORG

6 weken lang een inspirerende les in je mailbox

 • Heb je vaak het gevoel niet klaar te zijn met je werk?
 • Heb je moeite met het bewaken van je grenzen?
 • Ben je op zoek naar een ideale balans tussen werk en privé?
 • Neem je soms te veel hooi op je vork?
 • Verlies je soms sneller je geduld met je eigen kinderen dan met je leerlingen?
 • Krijg je je batterijen soms moeilijk opgeladen?
 • Ervaar je meer stress dan je zou willen?
 • Of wil je gewoon extra inspiratie opdoen om aan zelfzorg te doen?

Als je op 2 of meer van deze vragen 'ja' hebt geantwoord, is dit traject echt iets voor jou.  

Hoe zorg je goed voor jezelf, zodat je blijft stralen op school en thuis? Dit traject zorgt daarvoor. In je kracht, meer voldoening en meer innerlijke rust. 

Zelfzorg is geen egoïsme. Het is een houding waarbij je ervoor zorgt dat je het beste van jezelf kan blijven geven aan anderen.  

Je krijgt van mij 6 weken lang een les toegestuurd in je mailbox met inzichten, concrete tips en oefeningen die jou helpen om aan zelfzorg te doen. Ik haalde zelf inspiratie uit vele opleidingen in de wereld van de psychologie,emotionele intelligentie, gedragsverandering, mindfulness, verbindende communicatie, hartcoherentie, time management, kernkwaliteiten, en nog zo veel meer. 128 pagina's vol inspiratie!

 Ik leer je alleen dingen aan die ik zelf heb getest en met succes toepas in mijn eigen leven en in dat van de mensen die ik begeleid.  Geloof me, ik heb het ook moeten leren.  Dat verhaal krijg je ook te lezen. Maar ondertussen is het mijn kracht geworden. 

VOOR WIE? 

Het is bedoeld voor alle onderwijsmensen, niet alleen de leraren.  Het gaat niet over het lesgeven zelf, maar wel over hoe je aan zelfzorg kan doen en de ideale balans kan creëren tussen werk en privé. (Je kan de verwijzingen naar onderwijs gerust ook vertalen naar andere sectoren, en dan is het ook geschikt voor elk ander sociaal beroep.)

BETALING

Digitale lessen kan je enkel aanschaffen door online te betalen, bijvoorbeeld via bancontact of je bankapp. Je krijgt na betaling ook meteen een factuur toegestuurd naar het door jou opgegeven adres.

CADEAUTJE

Je kan deze lessen ook cadeau doen aan iemand. Je hebt enkel het e-mailadres van die persoon nodig en dat kan je tijdens de inschrijfprocedure ingeven.  Je doet een vriend, collega of personeelslid meer levenskwaliteit cadeau!

LET OP

Bij sommigen komen de mails in de spam-folder terecht.  Zeker even checken als je les niet toekomt en het adres info@vonkenvisie.be toevoegen aan je contacten!

 

REACTIES VAN DEELNEMERS ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

REACTIES

Hey Maarten, jij hebt zo de gave om complexe dingen simpel en behapbaar te maken zodat mensen die er weinig van kennen toch gemotiveerd zijn om ermee aan de slag te gaan. 

Het heeft al zoveel opgeleverd: meer zelfkennis, minder streng zijn voor mezelf en meer me-time inplannen wat zowel mezelf als mijn omgeving ten goede komt.

‘Moeten’ vervangen door ‘willen’ vind ik schitterend! Mijn dochter zegt dikwijls: mama je ‘moet’ mijn broek wassen... ondertussen vraagt ze al: mama wil je mijn broek wassen? Dat maakt zoveel verschil in gevoel....

Ik raad deze lessenreeks sterk aan omdat je heel concreet weer aan de slag gaat. Het denkproces wordt in gang gezet door middel van het werkblad. Uiteindelijk maak je het heel concreet dankzij de opdrachten en het gebruiken van de concrete tips vanuit jullie ervaring.

Ik merk op dat ik terug meer aandacht heb gespendeerd aan mijn eetpatroon en dagindeling. Ook heb ik meer me-time ingepland en eens effectief uitgevoerd. Zalig! 

In een stressvolle situatie was ik mezelf aan het ‘coachen’ en ondertussen een moeilijk gesprek met een collega aan het voeren. Ik slaagde erin om mijn gevoel te herkennen, na te denken van waar het gevoel kwam en mezelf tot rust te brengen. 

Tijdens mijn reflectie viel het me op dat ik tegenwoordig al veel beter kan ‘surfen’ op de golf van de emotie. Vroeger was dit anders, dus ik ben hier zeker in aan het groeien. Het klopt inderdaad dat ik daardoor me meer bewust ben geworden van mijn behoeften, wensen, verlangens, … en deze ook meer durf te verwoorden.
Gevolg: op heel wat vlakken krijg ik ondertussen meer erkenning dan vroeger.

Vooral de haalbaarheid van de opdrachten is cruciaal. Mensen zouden inderdaad over een ‘drempel’ moeten gaan, maar de stap mag niet te groot zijn. Ongetwijfeld zijn dit zaken die de meerderheid van de bevolking nog niet heeft gedaan … dus je hebt een goed evenwicht gezocht.

Deze lessenreeks is één van mijn me-momentjes omdat ik het belangrijk vind om mezelf als persoon te laten evolueren in positieve zin. Bijkomend voordeel is dat ik bepaalde tips mee kan nemen in mijn gesprekken met mijn kinderen.

Ik kan steeds beter voelen wat bepaalde situaties in mij teweegbrengen. Ik kan de laatste weken al veel beter rustig blijven in zulke situaties, de impact op mezelf onder controle houden, enz. Ik ben mij meer bewust van wat er binnenin zich afspeelt en durf dat gevoel meer te erkennen (+ nadenken van waar het komt).

Sterk vond ik om inzichten te krijgen in je kernkwadranten. Zo krijg je een beeld waarom je op een bepaalde manier reageert op mensen, waarom je op een bepaalde situatie op die manier reageert, … Zelfkennis krijgt hier plots een nieuwe wending.

Alles is goed verwoord, allemaal helder om te begrijpen.

Leuk om telkens die spreuken te lezen. Zit veel wijsheid en waarheid in!

Heel bruikbaar! En blij met de boekentips: ‘goesting’ om er meteen mee aan de slag te gaan.

De tips doorheen het hele traject zijn meteen toepasbaar. Door kleine aanpassingen te doen in je dagelijks denken, voelen en bewustzijn, ervaar je meteen een verandering.

 

Doelstelling

Op het einde van dit traject 

 • ken je jezelf nog beter
 • heb je concrete acties ondernomen
 • heb je een integraal plan voor zelfzorg gecreëerd
 • ervaar je meer balans in je leven
 • zorg je beter voor jezelf zodat je ook beter voor anderen betekenisvol kan zijn.
 • ervaar je meer innerlijke rust en controle over je leven

Werkwijze

Je krijgt na de introductie 6 lessen toegestuurd. Elke les bestaat uit een tekst om te lezen, werkbladen voor concrete oefeningen, praktische tips om toe te passen en om de materie verder te verkennen én een citaat van de week om in te kaderen om jezelf dagelijks te herinneren aan je voornemens.  Je wordt begeleid, maar je kiest helemaal zelf wat je doet en wanneer je dat doet. 

Doelgroep

Leraar Leerlingbegeleider Zorgleerkracht Directie/middenkader Secretariaat Leerondersteuner

Categorie

Hoger Buitengewoon lager Kleuter Lager Volwassenen Secundair Buitengewoon secundair

Sfeerfoto's

€ 47 per persoon

Praktische info

Klik hier om deze digitale lessenreeks aan te kopen.

Aankopen