Missie En Visie - Vonk en Visie

Over ons

Vonk en Visie is een organisatie die opleidingen biedt voor onderwijs en hulpverlening, en met een aanbod voor het brede publiek.

Bezieler en oprichter Maarten Van de Broek startte zijn loopbaan als leraar en leerlingenbegeleider. Hij heeft zich bijgeschoold als psychotherapeut (met een eigen praktijk sinds 2006) en is vanuit de kruisbestuiving tussen onderwijs en hulpverlening geïnspireerd geraakt om een eigen organisatie (sinds 2009) en vormingscentrum (sinds 2016) op te bouwen om de opgedane inzichten door te geven aan collega's.

Hij doet dit vanuit veel erkenning voor de inspanningen van mensen in het onderwijs en de hulpverlening, en vanuit veel empathie voor wat ze daar meemaken en de uitdagingen die op hen af komen.

Ondertussen in Vonk en Visie uitgegroeid tot een samenwerkinsgverband met tientallen gedreven professionals, die elk hun eigen expertise hebben opgebouwd en die zowel inhoudelijk als didactisch krakken zijn in hun vak.  Met veel passie geven zijn hun expertise door in korte en lange opleidingen, zowel in het open aanbod als ter plekke op scholen en hulpverleningsorganisaties.

 

Onze missie is scholen inspireren om een context te creƫren waarin leerlingen graag leren. En mensen in de hulpverlening te ondersteunen in hun persoonlijke groei waardoor zij ten volle recht kunnen doen aan de mensen met wie zij werken.

We doen dit voornamelijk door interactieve nascholingen in kleine groepjes (normaal maximaal 16 personen).  Hierdoor kunnen we zelf een context creëren waarin leraren graag leren.  We bieden daarbij 

  • een onderbouwd theoretisch kader
  • een praktijkgerichte aanpak met kansen om te ervaren en te oefenen
  • de uitnodiging tot zelfreflectie om het geleerde toe te passen in je eigen context
Missie

Ontdek wie ons helpt bij onze missie

Een goede opleiding gaat hand in hand met een goede lesgever. Onze lessen worden gegeven door mensen met een specifieke expertise, met passie voor hun vak én met de vaardigheden om die expertise en passie door te geven in een inspirerende vorming. 

Ontdek onze medewerkers

Wij ontvangen jou en je team graag in Vonk en Visie Vormingscentrum

Na jaren ervaring als trainer waardoor we weten hoe ook de omgeving en infrastructuur bijdraagt tot een succersvolle vorming, droomden we van een plek waar we onze ziel in konden leggen.  Zo is Vonk en Visie Vormingscentrum ontstaan. Een ruime en lichte opleidingsruimte met inspirerend zicht op een oud beukenbos, met een aparte lunchruimte om te ontspannen te kunnen pauzeren.  Onze ruimte is ook te huur voor vergaderingen en opleidingen.

Visie

Kwalitatieve vormingen

Kwalitatieve vorming betekent voor ons werken op drie lagen:

  • theoretisch onderbouwd (met modellen, literatuur, schema's, ... aantrekkelijk gepresenteerd)
  • praktisch opgevat (door interactie, oefeningen, training, ... met veel aandacht voor groepsdynamiek en veiligheid)
  • uitnodiging tot zelfreflectie en integratie van de vorming in je eigen context

Wij zijn ook steeds bereid om ons aan te passen aan jullie vragen en verwachtingen, desnoods creëren wij een nieuw aanbod op jullie maat gesneden.  Je vindt heel veel informatie op deze website, en als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Visie

Haal het meeste uit je kostbare tijd

We weten hoe kostbaar de tijd is om bij te scholen en daarom bieden wij trainingen aan die rendement opleveren.

Contacteer ons