Het motiverend potentieel van functioneringsgesprekken - Opleidingen - Vonk en Visie

Het motiverend potentieel van functioneringsgesprekken

Motivatie Persoonlijke Groei Gespreksvaardigheden

Functioneringsgesprekken bieden een unieke gelegenheid om de motivatie van je personeel te versterken.  We maken op deze dag een duidelijk onderscheid met evaluatiegesprekken en vertrekken vanuit de basisvraag: Hoe gaat het met jouw functioneren op school en hoe kunnen wij als school volgens jou bijdragen tot een optimaal functioneren? 
Je krijgt inzicht in wat psychologische basisbehoeften zijn om tot een kwalitatieve motivatie te komen en in gesprekstechnieken en vaardigheden om in -  en door middel van -  functioneringsgesprekken aan die behoeften tegemoet te komen.  We zorgen weer voor een mooie balans tussen achtergrondkaders en praktische technieken zodat jij jezelf ook gemotiveerd en geïnspireerd weet om deze functioneringsgesprekken te gaan voeren.

Er liggen bij functioneringsgesprekken veel kansen voor verschillende doelgroepen.  Leraren die het goed doen kunnen hier een mooie erkenning krijgen voor hun verdiensten wat hun motivatie nog versterkt.  Daarnaast kan er via gepaste feedback bijgestuurd worden op vlakken waar leraren nog niet functioneren zoals het hoort.  Maar zelfs voor leraren die door omstandigheden het moeilijk hebben of hun motivatie wat verloren hebben, liggen er hier kansen om door de techniek van erkennend luisteren toch weer een verschil te kunnen maken.  

We brengen een handig instrument aan (de energiemeter) om het gesprek voor te bereiden en we kijken ook naar hoe je bij je uitnodiging alvast de juiste toon zet.

Doelstelling

  • inzicht in wat motiverend werkt
  • doel van functioneringsgesprekken
  • gesprekstechnieken die de motivatie vergroten

Werkwijze

  • interactieve workshop
  • balans tussen achtergrond en praktijk

Doelgroep

Directie/middenkader

Categorie

Hoger Buitengewoon lager Kleuter Lager Volwassenen Secundair Buitengewoon secundair
Prijs op aanvraag

Praktische info

6 uren

Wens je een offerte om deze opleiding te laten plaatsvinden in jouw organisatie?

Aanvragen