Kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong - Opleidingen - Vonk en Visie

Kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong

Socio-Emotioneel Leerproces

Peuters en kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong hebben een specifieke manier van zijn, denken en leren. Om zich goed te voelen hebben ze nood aan diepgang en extra uitdaging. 

In deze sessie maak je kennis met het begrip ontwikkelingsvoorsprong en hoogbegaafdheid. Je krijgt voorbeelden van een gepast aanbod en gaat zelf aan de slag met concrete handvatten om de interactie en activiteiten diepgang te geven.

Om peuters en kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong beter te leren begrijpen gaan we eerst in op de begrippen ontwikkelingsvoorsprong en hoogbegaafdheid. Zo krijgen we zicht op hun specifieke manier van zijn, denken en leren en worden hun noden duidelijk.

 

Daarna gaan we op zoek naar een antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe kan je meer-en hoogbegaafde kleuters herkennen?
  • Hoe kan je met eenvoudige tussenkomsten hoeken en activiteiten verrijken tot een passend aanbod voor de sterke kleuters in jouw klas?
  • Welke extra’s kan je aanbieden zonder leerstof van de lagere school aan te bieden?
  • Hoe kan je de totale ontwikkeling blijven ondersteunen?

In deze sessie krijg je voorbeelden van een gepast aanbod en ga je in kleine groep zelf aan de slag met concrete handvatten om de interactie en activiteiten diepgang te geven.

Doelstelling

Deze vorming biedt naast een theoretische achtergrond over ontwikkelingsvoorsprong heel wat praktische tips om in de klas activiteiten aan te bieden die tegemoet komen aan de noden van kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong.

Werkwijze

Interactieve vorming waarbij theorie en praktijk elkaar afwisselen.

Doelgroep

Leraar Zorgleerkracht Leerondersteuner

Categorie

Kleuter

Praktische info

6 uren

Wens je een offerte om deze opleiding te laten plaatsvinden in jouw organisatie?

Aanvragen