Omgaan met hoge werkdruk - Opleidingen - Vonk en Visie

Omgaan met hoge werkdruk

hoe blijf je staande in een veeleisende werkomgeving met hoge verwachtingen
Persoonlijke Groei Innerlijke Rust

Een werkomgeving waar veel van je verwacht wordt: soms slaat stress toe en voel je de druk op je schouders. Hoe kan je als leerkracht in hectische werkomstandigheden stevig blijven staan? Laat je je niet onderuit halen door de verwachtingen van leerlingen, oudersn, collega’s of leidinggevenden? Met fysieke ervaringsoefeningen en een goede dosis daadkracht  gaan we aan de slag. 

Leerkrachten ervaren niet zelden belemmeringen in hun job en moeten kunnen omgaan met stress en hectische werkomstandigheden. Ondanks hun uitgebreide vaardigheden en groot doorzettingsvermogen, ligt vaak een burn-out op de loer… Het welbevinden van de leerkracht wordt beïnvloed door verschillende factoren. 

Ervaar je je taken als realistisch en zinvol? Heb je de mogelijkheid om zelf richting te geven aan je taakinvulling? In welke mate bepaal je zelf of bepaalt je omgeving wie je bent en wat je doet in je job? Mag je jezelf zijn in jouw werkomgeving? 

In deze workshop krijg je zicht op de spontane gedragingen van jezelf en je collega’s. Via actieve ervaringsoefeningen werken we aan bewustzijn, grenzen aangeven, focus, weerbaarheid, zelfbeheersing en zelfvertrouwen. Leren omgaan met hoge verwachtingen en moeilijke situaties staat hierin centraal.

 

Doelstelling

Veerkracht vergroten en tools aanreiken om je autonomie en focus te bewaren terwijl je toch in verbinding kan blijven met je omgeving.

Werkwijze

Via actieve en ludieke ervarings- en bewegingsoefeningen leren we in contact met de omgeving onze sterktes te bewaren en om te gaan met voelbare stress.  

De oefeningen zijn vooral fysieke ervaringsoefeningen die je mentaal sterker en veerkrachtiger maken.  Dit is dus geen nascholing met tafels en stoelen, maar eentje waarbij je letterlijk in beweging komt.  De oefeningen zijn geschikt voor iedereen, er is hiervoor geen speciale ervaring of sportiviteit vereist. En het effect is wonderlijk. Ideaal voor wie eens wil leren door te doen.

Doelgroep

Leraar Leerlingbegeleider Zorgleerkracht Leerling Directie/middenkader Secretariaat Ondersteuner

Categorie

Hoger Buitengewoon lager Kleuter Lager Volwassenen Secundair Buitengewoon secundair
Prijs op aanvraag

Praktische info

1 dag

Wens je een offerte om deze opleiding te laten plaatsvinden in jouw organisatie?

Aanvragen