Van fixie naar growie - Opleidingen - Vonk en Visie

Van fixie naar growie

Introductie in Mindsettheorie (van Carol Dweck)
Leerproces Persoonlijke Groei

Leren, groeien en omgaan met fouten. Vanuit een praktische theorie over het concept ‘Growth mindset’ maken we kennis met hoe je groei en ontwikkeling voor jezelf en kinderen concreet kan stimuleren. Elke dag. 

Een eye-opener. Zo kan je het boek "Mindset, de weg naar een succesvol leven" van Carol S. Dweck wel noemen. Deze Amerikaanse psychologe beschrijft haar bijzondere ontdekkingen na tientallen jaren onderzoek naar prestatie en succes. Wat ontdekte ze? Niet alleen onze talenten en vaardigheden zorgen voor succes. Het hangt ook af van onze mindset, onze denkstijl. Ze ontdekte dat er twee mindsets zijn: de statische mindset en de op groei gerichte mindset.

Na een introductie over de mindsets bekijken we de invloed op het terrein van leraren. Er zijn immers veel manieren om het hebben van een growth-mindset bij kinderen, leerlingen en studenten te stimuleren. Het start met de bewustwording waardoor de mindset wordt beïnvloed. De belangrijkste? Jouw eigen mindset!

Met voorbeelden, praktische ideeën en tips, en reflectie op herkenbaarheid in eigen taalgebruik en gedrag heb je bagage om meteen de theorie in de praktijk om te zetten.  

Doelstelling

  • Kennismaken met mindsettheorie van Carol Dweck.
  • Groeidenken bij jezelf en je leerlingen herkennen en bevorderen.
  • Goesting om een volgende stap te zetten om de groeimentaliteit in je eigen klas/school te verhogen op een manier die bij jou past. 

Werkwijze

  • Interactieve workshop
  • Uitwisseling onder collega’s
  • Ervaringsgerichte oefeningen

Doelgroep

Leraar Leerlingbegeleider Zorgleerkracht Directie/middenkader Leerondersteuner

Categorie

Buitengewoon lager Lager Secundair Buitengewoon secundair
Prijs op aanvraag

Praktische info

1 dag

Wens je een offerte om deze opleiding te laten plaatsvinden in jouw organisatie?

Aanvragen