Verbindende communicatie in 4 avonden

spreken is zilver, zwijgen is fout
Persoonlijke Groei Gespreksvaardigheden

Iedereen is het er over eens dat goed (kunnen) communiceren heel belangrijk is. Nog te vaak zwijgen we wel eens om de lieve vrede. 

Toch is het niet zo vanzelfsprekend om in de communicatie met een ander de verbinding te behouden. Tijdens deze reeks gaan we actief en interactief aan de slag. De theorie van het gedachtegoed wordt gaandeweg opgebouwd. Het is een uiterst krachtig model dat meehelpt om uw communicatieve vaardigheden en dus ook je relaties te verbeteren.

Nog veel te vaak zwijgen we om de lieve vrede of om de harmonie te bewaren. Zo belanden we dan uiteindelijke in een gevoelige piekermodus, raken we vermoeid of ontploffen we op een gegeven moment. Waar zwijg je teveel en te vaak?  Dat is het vertrekpunt van deze introductiereeks.

We starten met een onderzoek van wat vervelend en moeilijk in jouw relaties is om te spreken. Van daaruit gaan we op zoek naar wat er speelt op die momenten getriggerd wordt. We duiken in de wereld van de onderliggende behoeften.

Omdat behoeften universeel zijn, is het voor iedereen gemakkelijk te horen en te begrijpen waarom iets belangrijk is. Het is dan ook heel belangrijk om jezelf wel uit te drukken. 

We oefenen oa. aan de hand van de zelfmededogen dansvloer. Door effectief op een soort hinkelpad te staan is het veel gemakkelijker contact te maken met de verschillende stappen van waaruit geweldloze communicatie vertrekt. Naast waarneming, gevoelens en behoeften is het stellen van een verzoek ook heel belangrijk en tegelijk uiterst spannend. 

Aan het einde van elke avond is er een kleine huiswerkopdracht om tussentijds (geheel vrijblijvend) mee aan de slag te gaan.

Aan het einde van deze introductiereeks heb je de basiskneepjes van verbindend/geweldloos communiceren zeker te pakken. 

Doelstelling

  • Bewustzijn van eigen emoties en behoeften en van daaruit verzoeken durven stellen
  • Bewustzijn van de emoties en behoeften van de ander 

Werkwijze

Het is een interactieve workshop. Je werkt met situaties uit het eigen leven. De theorie wordt gaandeweg opgebouwd. 

Doelgroep

€ 200 per persoon

Praktische info

4 avonden