Opzetten van een faalangsttraining - Opleidingen - Vonk en Visie

Opzetten van een faalangsttraining

begeleid leerlingen met faalangst, individueel of in groep
Motivatie Socio-Emotioneel

Als leerlingenbegeleider leer je in deze bijscholing hoe je kinderen en jongeren kan begeleiden in het omgaan met hun faalangst.  Je krijgt technieken en oefeningen mee voor individuele begeleiding en voor training in groep. We bekijken hoe een begeleidingstraject er kan uitzien, welke elementen onderdeel kunnen zijn van de begeleiding, en waar verder op moet gelet worden.  Na deze 2-daagse ben je toegerust om op de eigen school een faalangsttraining op te starten.

Getuigenissen

Wat is me bevallen? De losse aanpak, het gebruik van diverse praktijkvoorbeelden en het feit dat de input van de participanten gebruikt werd voor het 2de dag van de bijscholing. Je krijgt op twee dagen heel veel praktische tools meekrijgt waarmee je daadwerkelijk aan de slag kan gaan. Het thema blijft niet puur theoretisch maar stimuleert ook om het probleem op school aan te pakken

Lien Polfliet, Benedictuspoort

De training was heel praktijk gericht. Super! Je ervaart de training ook in een zeer aangename sfeer. Er werd op korte tijd een echte groep gevormd en veiligheid gecreëerd om met elkaar te oefenen. Er was een zeer goede afweging tussen theorie en praktijk.  De begeleider heeft de sessies ook afgestemd op de vragen van de cursisten. Fantastisch! We hebben op school meteen besproken hoe we een training op poten kunnen zetten en binnen welke termijn dit haalbaar is. Een volgende stap is samenzitten met de leerkrachten en hen inlichten. Kinderen met faalangst zitten overal. Bij het volgen van deze cursus besef je hoe je als school zelf kan tegemoet komen aan deze kinderen en hoe je effectief een training met hen kan doorlopen of op zoek gaan naar manieren die kinderen meer vaardig maken hiermee om te gaan. 

Jolien De Wit

Sint-Brixius, Rode

Deze nascholing was heel verrijkend, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak! Een echte aanrader! Kinderen zeggen niet of weten soms niet meteen wat hun probleem is.... 
Door zaken die aan bod kwamen tijdens deze bijscholing was het voor mij eenvoudiger om de oorzaak van een probleem te achterhalen. Als leerkracht is het belangrijk om over enkele tools te beschikken waardoor je adequater kan reageren bij faalangst. Op deze manier kan je vlugger inspelen op de noden van het kind. 

Charline De Meester, De Sam Deerlijk

In een prachtige omgeving in Vonk en Visie Vormingscentrum ga je écht praktisch aan de slag met methodieken rond faalangst die in een school toepasbaar zijn. Maarten voorziet genoeg tijd om te experimenteren en zelf te ervaren, wat voor mij tot nieuwe inzichten heeft geleid. Anderzijds blijft het kader ook duidelijk en is alles erg doelgericht. Na de training ben ik meteen met enkele methodieken aan de slag gegaan met leerlingen. De reacties van hen waren alvast positief. De nascholing geeft een duidelijk kader, met een praktische invulling die je naar eigen ervaringen ook praktisch kan toepassen binnen een schoolomgeving. Het aanbod is tegelijk algemeen genoeg én op maat van de deelnemers. 

Maarten Vanderavert, Sint-Ludgardisschool Merksem

Doelstelling

  • zicht krijgen op faalangst
  • zicht krijgen op en oefenen van technieken in de begeleiding
  • zicht krijgen op de opbouw van een begeleiding, individueel en in groep
  • de inzichten om een faalangsttraining op te zetten in de eigen school

Werkwijze

  • interactieve workshop
  • theoretisch kader
  • ervaringsgerichte oefeningen

Doelgroep

Leerlingbegeleider Zorgleerkracht Leerondersteuner

Categorie

Hoger Buitengewoon lager Lager Volwassenen Secundair Buitengewoon secundair

Praktische info

2 dagen

dag 1

ma 21 oktober 2024
09:30 - 16:30
Maarten Van de Broek

dag 2

di 22 oktober 2024
09:30 - 16:30
Maarten Van de Broek
€ 260.00

dag 1

do 23 januari 2025
09:30 - 16:30
Marlies Cosyn

dag 2

vr 24 januari 2025
09:30 - 16:30
Marlies Cosyn
€ 260.00

Wens je een offerte om deze opleiding te laten plaatsvinden in jouw organisatie?

Aanvragen